UE: Doar o parte din cetățenii europeni vor fi vaccinați până în 2022

Elena Marinescu 27/10/2020 | 21:07 Ştiri
UE: Doar o parte din cetățenii europeni vor fi vaccinați până în 2022

Oficialii UE au declarat în cadrul unei şedinţe interne că doar o parte din populația Uniunii Europene va putea fi vaccinată împotriva noului coronavirus înainte de 2022, potrivit Reuters.

În prezent nu există un vaccin confirmat 100% ca eficient împotriva noului virus, însă Comisia Europeană a anunțat la începutul lunii octombrie că primele doze ar putea fi disponibile la începutul anului viitor.

UE a încheiat deja acorduri cu trei producători, pentru un miliard de vaccinuri, și se află în faza de negociere, pentru a rezerva încă un miliard de doze, cu alte companii producătoare de vaccin împotriva COVID, având în vedere că voci ale experților din sănătate susțin că s-ar putea ca nu toate vaccinurile dezvoltate să se dovedească eficace.

„Nu vor exista suficiente doze de vaccin anti-Covid-19 pentru întreaga populație înainte de sfârșitul lui 2021”, le-a transmis luni un oficial al Comisiei Europene diplomaților statelor membre, potrivit unei persoane care a participat la întrunire. Avertismentul vine în pofida faptului populația statelor din Uniunea Europeană se ridică la 450 de milioane de locuitori.