Guvernul a anunțat când va fi gata autostrada Ploiești-Brașov

Sebastian Popescu 29/08/2018 | 15:02 Ştiri
Guvernul a anunțat când va fi gata autostrada Ploiești-Brașov

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va aproba studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, a cărei durată de proiectare şi de execuţie este stabilită la maximum 4 ani, cu începere din anul 2019, potrivit Mediafax.

Autostrada va fi construită în parteneriat public-privat, iar durata de operare de către investitorul privat va fi de de 20 de ani. Costurile estimate pentru construcția acestui segment se ridică la aproximativ 1,36 miliarde euro.

„Din luna septembrie vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii, astfel încât până la sfârşitul acestui an să reuşim semnarea acestui contract deosebit de important”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Durata de proiectare și execuție va fi de maximum 4 ani, cu începere din 2019, iar constructorul va primi  din partea statului dacă lucrările de execuţie se finalizează în avans, sau penalităţi pentru o eventuală întârziere, a mai precizat precizat prim-ministrul.

În luna iulie, deputatul USR Cătălin Drulă anunța că ministrul Transporturilor vrea să oprească acordul cu Banca Mondială pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov. Aceasta ar urma să fie construită printr-un parteneriat public-privat (PPP), cu toate că precedentele trei astfel de tentative au eșuat.

„Toamna trecută guvernul PSD anunța un acord cu Banca Mondială pentru proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov. Ieri, ministrul Șova a anunțat oprirea acestui acord cu Banca. În loc de Banca Mondială, se va ocupa dl. Narcis Neaga de un PPP pentru acest proiect. Adică același om care s-a ocupat de încercările eșuate anterior în 2004, 2009 și 2015. Rețeta eșecului aplicată a patra oară”, a mai transmis Drulă într-o postare pe o rețea socială.

Anul trecut, cu toate că au fost finalizați 21 de km de autostră, Guvernul nu a deschis circulației nici macar un kilometru din cauza slabei administrari din partea autoritatilor si o multitudine de licitatii taraganate si cu zeci de termene amanate unul dupa altul, potrivit Hotnews.ro.


Foto: Mediafax