Cea mai mare companie cu capital românesc cumpără una dintre cele mai moderne clădiri de birouri din Capitală

Andreea Neferu 01/08/2018 | 19:03 Ştiri
Cea mai mare companie cu capital românesc cumpără una dintre cele mai moderne clădiri de birouri din Capitală

Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială din România, controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a cumpărat proiectul de birouri The Bridge din București, dezvoltat de investitorul imobiliar Forte Partners. Achiziția prin care Dedeman își face intrarea pe piața de real estate este estimată la circa 200 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că este cea mai mare tranzacție cu birouri din istoria României, potrivit surselor din piață. 

”Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piața de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. (…) Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoș Pavăl, CEO al Dedeman.

Dedeman va prelua toate cele trei clădiri ale proiectului office, cu o suprafață totală de aproximativ 80.000 de metri pătrați. Primul imobil, finalizat anul trecut, este închiriat integral de companii precum BCR și IBM, în timp ce a doua clădire, aflată în construcție, ar urma să fie ocupată de chiriași precum UPC, Schlumberger și Medicover. Pe de altă parte, cea de-a treia clădire se află în stadiul de pregătire.

”Această tranzacție marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală, dar și pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaționale pe o piață foarte dinamică și că poate încheia tranzacții de anvergur”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și co-fondator al Forte Partners.

Dedeman a mai încercat anul trecut să preia parcul de birouri AFI Park al israelienilor de la AFI Europe, însă tranzacția a picat în ultimul moment. Dedeman a avut afaceri de circa 1,4 miliarde de euro anul trecut. Compania mai deține și o participație de peste 50% din producătorul de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.