11 răniţi în urma unui incendiu într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni

Elena Marinescu 23/07/2021 | 16:12 Ştiri
11 răniţi în urma unui incendiu într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni

UPDATE. Ministerul Sănătăţii informează că persoanele rănite şi care au arsuri în urma incendiului de vineri din Popeşti-Leordeni au fost internate în trei spitale din Capitală, după care se va decide dacă este necesar transferul lor în centre de arşi.

Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienţi intubaţi) şi 5 persoane care acuză probleme respiratorii. Dintre pacienţii intubaţi, două persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi alte trei persoane la Spitalul de Urgenţă Floreasca. La Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan au fost transportate alte două victime, dintre care una cu arsuri minore şi una intoxicaţie de fum.

Patru persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la faţa locului şi au refuzat transportul la spital. După ce pacienţii sunt stabilizaţi şi evaluaţi la Unitatea Funcţională de Arşi Floreasca şi la Unitatea Funcţională Bagdasar-Arseni, specialiştii vor decide abordarea terapeutică şi, în funcţie de situaţia pacienţilor, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arşi).

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea şi evaluarea pacienţilor în vederea stabilirii conduitei terapeutice şi a oportunităţii transferului.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. La locul incendiului au intervenit 8 autospeciale de stingere şi 7 SMURD, iar în prezent nu mai arde cu flacără.

Autorităţile au revenit asupra bilanţului victimelor, anunţând că şase persoane au suferit arsuri, cinci dintre acestea fiind intubate, iar alte patru au probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum.

Ulterior, ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că sunt 10 victime: 6 persoane cu arsuri (5 sunt intubaţi) şi 4 persoane prezinta probleme respiratorii, întrucât au fost expuse la fum.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, citat de News.ro, un incendiu a izbucnit vineri la un utilaj dintr-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni, str. Tănase Danciu.