Wizz Air pariază pe Cluj-Napoca și deschide șase noi rute

Andreea Neferu 13/12/2016 | 15:00 Ştiri
Wizz Air pariază pe Cluj-Napoca și deschide șase noi rute

Compania aeriană low-cost Wizz Air deschide începând cu luna martie a anului viitor patru noi rute de pe aeroportul din Cluj-Napoca, către Stockholm, Bratislava, Larnaca și Malta, după ce recent a lansat de pe această bază zboruri către Frankfurt și Baden-Baden.

Anunțul privind noile zboruri vin în contextul în care Wizz Air va aloca bazei de la Cluj-Napoca o a șasea aeronavă începând cu primăvara anului viitor, mărind cu 36 de locuri de muncă directe echipa companiei din acest oraș, formată în prezent din 163 de angajați.

Totodată, Wizz Air va crește și frecvența zborurilor din Cluj-Napoca spre Basel (3 zboruri săptămânale), Barcelona (6), Nuremberg (3), Milano Bergamo (7), Dortmund (4) și Londra Luton (19).

Wizz Air operează din Cluj-Napoca 34 de zboruri către 16 țări, inclusiv ruta internă către București. În perioada decembrie 2015 – noiembrie 2016, compania a transportat peste 1,3 milioane de pasageri către și de la aeroportul din Cluj-Napoca.

Wizz Air este cel mai mare operator aerian din România, transportând anul trecut 4,5 milioane de pasageri. Compania și-a consolidat anul acesta poziția pe piața locală, lansând rute noi din orașe preum București, Sibiu, Iași, Suceava sau Craiova.

 


FOTO: WizzAir

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.