Veniturile Simonei Halep, la înălțime și în 2020

NewMoney 23/11/2020 | 17:00 Ştiri
Veniturile Simonei Halep, la înălțime și în 2020

Veniturile Simonei Halep au fost la un nivel ridicat și în 2020, chiar dacă sportiva noastră a disputat doar 6 turnee.

În acest an, Simona a reușit să își asigure câștiguri totale în valoare de 1.937.890 de dolari, potrivit datelor oficiale oferite de WTA.

Suma este una bună, în condițiile în care calendarul WTA a fost modificat considerabil, iar Simona a mai disputat doar 6 turnee oficiale în 2020, între care doar două de Grand Slam.

Jucătoarea cu cele mai mari câștiguri din 2020 a fost Sofia Kenin, învingătoarea de la Australian Open, care a acumulat în total 4.302.970 de dolari.

Simona Halep a reușit să obțină cel mai mare premiu din 2020 la Australian Open, de unde a plecat cu 720.523 de dolari, după parcursul foarte bun, în care a ajuns până în semifinale.

Un premiu considerabil a fost câștigat de Simona și la Dubai Duty Free Tennis Championships, unde a obținut 696.860 de dolari.

Premiile câștigate de Simona Halep în 2020

  • Adelaide International: 22.400 de dolari (eliminată în sferturile de finală de Aryna Sabalenka)
  • Australian Open: 720.523 de dolari (eliminată în semifinale de Garbine Muguruza)
  • Dubai: 696.860 de dolari (învingătoare după o finală cu Elena Rybakina)
  • Praga: 25.000 de dolari (învingătoare după o finală cu Elise Mertens)
  • Roma: 254.436 de dolari (învingătoare după o finală cu Karolina Pliskova)
  • Roland Garros: 208.900 de dolari (eliminată în optimi de Iga Swiatek)

Simona Halep poate urca pe locul 3 în topul câștigurilor din întreaga istorie

Simona Halep ocupă în momentul de față locul 4 în topul jucătoarelor care au obținut cele mai mari premii în întreaga istorie a tenisului.

Până în acest moment, Simona a acumulat câștiguri în valoare de 37.045.911 de dolari. Ea poate urca însă pe locul 3 în cazul în care se va impune la Australian Open 2021.

Cu o victorie în turneul de Grand Slam de la Melbourne, Simona Halep va urca pe locul 3, urmând să o detroneze pe Maria Sharapova. Iar șansele să facă acest lucru sunt destul de mari, având în vedere cotele publicate de 888sport. Simona Halep e a treia favorită, având cota 11.00. Prima șansă o are Naomi Osaka, nipona având cota 8.00, iar a doua o are Ashleigh Barty, cu o cotă de 9.00.

Pe primul loc în topul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului se află americanca Serena Williams, cu premii de 93.634.967 de dolari. Ea este urmată de sora sa mai mare, Venus, care a obținut 41.958.284 de dolari. Pe trei este Maria Sharapova, cu venituri de 38.777.962 de dolari. Rusoaica s-a retras însă, astfel că Simona o poate întrece anul următor.

Câți bani câștigă Simona Halep din sponsorizări

Potrivit revistei americane Forbes, Simona Halep a obținut din sponsorizări în jur de 4 milioane de dolari.

Printre sponsorii Simonei Halep se află companii precum Nike, Wilson, Rexona, Dorna, Avon, Banca Transilvania și Hublot.

Jucătoarea de tenis cu cele mai mari venituri din sponsorizări este nipona Naomi Osaka. Aceasta câștigă în jur de 34 de milioane de dolari pe an. Nipona a reușit să o întreacă chiar și pe Serena Williams, care obține 32 de milioane de dolari pe an din sponsorizări.

Cum a fost 2020 pentru Simona Halep

Anul 2020 a fost un an dificil în tenisul feminin, însă pentru Simona Halep se poate spune că a fost unul bun.

Sportiva noastră a reușit să încheie anul cu 23 de victorii și doar 3 înfrângeri. Este pentru prima dată în carieră când Simona reușește să piardă atât de puține meciuri.

De asemenea, o jucătoare de top nu a mai reușit o asemenea performanță din 2011 încoace, ultima fiind Serena Williams.

Cele trei jucătoare care au reușit să o învingă pe Simona în acest sezon sunt Aryna Sabalenka (sferturi de finală Adelaide), Garbine Muguruza (semifinale Australian Open) și Iga Swiatek (optimi Roland Garros).

De asemenea, Simona Halep a încheiat în top 10 WTA pentru al șaptelea an la rând. Simona se află pe locul 2, dar Ashleigh Barty a profitat și de faptul că WTA a schimbat felul în care se realizează clasamentul și nu a pierdut punctele câștigate anul trecut, chiar dacă nu a participat la multe turnee.

Tot în 2020, Simona a reușit cea mai lungă serie de victorii din carieră, legând 17 la rând.

La turneele de Grand Slam din acest an, Simona a ajuns până în semifinale la Australian Open, fiind la câteva puncte de ultimul act, însă a fost învinsă dramatic de Garbine Muguruza. În schimb, la Roland Garros a fost învinsă de Iga Swiatek în optimi, iar poloneza avea ulterior să câștige turneul. Simona Halep a decis să nu participe la US Open 2020.

Revenirea sa în circuit este așteptată pentru sezonul din Australia, care va debuta la începutul lunii ianuarie. Australian Open 2021 este programat să înceapă pe 18 ianuarie, dar Simona mai poate juca și la alte turnee din această țară înainte.