Vastint mai aduce un chiriaș din zona IT în birourile pe care le ridică la Timpuri Noi

Andreea Neferu 08/08/2017 | 12:42 Ştiri
Vastint mai aduce un chiriaș din zona IT în birourile pe care le ridică la Timpuri Noi

 

Compania locală Tremend Software Consulting, specializată în furnizarea de soluţii software, a închiriat 1.300 de metri pătrați în birourile din proiectul mixt Timpuri Noi Square din București, dezvoltat de Vastint, divizia imobiliară a grupului Interogo Holding (care face parte din același grup cu retailerul IKEA).

Tremend Software Consulting, fondată de Marius Hanganu și de Ioan Cocan, este compania tehnologică cu cea mai rapidă creștere din regiune, între 2012 și 2016 înregistrând o creștere de aproape 400% a cifrei de afaceri. Anul trecut, veniturile sale s-au ridicat la aproape 16 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Compania are 150 de angajați și se va muta în Timpuri Noi Square în octombrie. ”La noul sediu vom scala echipa, vom continua să organizăm Tech Talks și sesiuni de instruire, vom deschide un laborator experimental pentru cele mai noi tehnologii și vom construi platforme tehnologice cu acoperire globală”, a spus Ioan Cocan, managing partner și fondator Tremend Software Consulting.

Primele două clădiri de birouri din Timpuri Noi Square, cu o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați, sunt finalizate, iar chiriașii au început deja să se mute în ele. Furnizorul de soluții IT pentru industria de turism și călătorii dcs plus, spre exemplu, și-a început operațiunile în birourile Timpuri Noi Square la începutul lunii iulie, iar printre chiriași se mai numără grupul de restaurante Fratelli, hubul pentru antreprenori Impact Hub și compania de colectare de creanțe Kruk, integratorul de sisteme de internet Netcentric și compania cu activități în sectoarele electrotehnic și de automatizare Phoenix Contact.

Vastint a anunțat recent că va începe lucrările pentru cea de-a treia clădire din Timpuri Noi Square, ce va avea o suprafață închiriabilă totală de 20.000 de metri pătrați de spații comerciale și de birouri. Finalizarea lucrărilor de construcție pentru acest imobil este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

Ansamblul Timpuri Noi Square are o suprafață închiriabilă planificată de 100.000 de metri pătrați de  birouri și spații comerciale, la care se adaugă 50.000 de metri pătrați de spații rezidențiale.

Vastint mai are un teren în zona Pasajului Basarab – Carrefour Orhideea, unde ridică proiectul de birouri Business Garden Bucharest. De asemenea, compania a mai cumpărat anul trecut un teren de 48 de hectare în zona Sisești, unde vrea să construiască un proiect mixt, dar predominant rezidențial.


Sursă foto: Vastint

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.