Utilizatorii Meta vor putea plăti un abonament pentru a nu mai vedea reclame

Elena Marinescu 03/10/2023 | 20:12 Ştiri
Utilizatorii Meta vor putea plăti un abonament pentru a nu mai vedea reclame

Meta vrea să introducă abonamente pentru utilizatorii Instagram și Facebook din Europa care nu vor să mai aibă reclame pe platformele companiei.

Tariful a fost destul de discutat, însă abonamentul la prețul de 10 euro pe lună este cel mai potrivit, conform unei surse citate de Reuters. O altă sursă a celei menționate anterior susține că abonamentele vor fi implementate în perioada următoare.

Meta a anunțat că abonamentele pentru cei care nu vor să mai vadă reclame pe Instagram și Facebook pe telefoane vor fi mai scumpe, adică aproximativ 13 euro, pentru că sunt luate în calcul și comisioanele percepute de AppStore și Google Play.

Această propunere de tarifare este mai degrabă o încercare de a se conforma reglementărilor UE, care a amenințat cu limitarea capacității sale de a personaliza reclamele pentru utilizatori fără consimțământul acestora.

Pentru un abonament de bază, Netflix percepe o taxă de 7,99 de euro pe lună, în timp ce Alphabet oferă YouTube Premium la prețul de 12 euro, potrivit b1.ro. De asemenea, Spotify, un alt serviciu de muzică, are un preț de aproximativ 11 euro.