Unul dintre cei mai puternici antreprenori din Prahova a investit aproape 3 milioane de euro în agricultură în Oltenia

Andreea Neferu 14/06/2017 | 14:10 Ştiri
Unul dintre cei mai puternici antreprenori din Prahova a investit aproape 3 milioane de euro în agricultură în Oltenia

Omul de afaceri Ioan Simion, care controlează furnizorul de echipamente și servicii pentru industria de petrol și gaze Confind Campina, precum și un spital privat în județul Prahova, a investit 11,5 milioane de lei (2,6 milioane de euro) în ultimii patru ani, în agricultură.

„Am avut dorința de a investi în agricultură pentru că, pe lângă petrol și alte câteva domenii de activitate de interes autohton, consider că aceasta reprezintă o zonă de identitate națională. Pe de alta parte, eram curios dacă din agricultura, în cazul respectarii tuturor regulilor, se poate trăi. Am aflat că aproape se poate”, spune Simion.

Industriașul român a achiziționat în urmă cu patru ani 250 hectare în apropierea orasului Balș din județul Olt, pe care cultivă, în prezent, în special grâu și floarea soarelui. Investițiile lui Simion în agricultură au fost realizate prin intermediul firnei Agroserv Confind, iar dacă achiziția terenurilor a costat 5 milioane de lei (circa 20.000 de lei/hectar), omul de afaceri a mai investit alte 6,5 milioane de lei în silozuri, rampe cu dispozitive de cântărire și alte utilaje agricole.

„Am investit în silozuri, care au o capacitate de stocare de 8.000 de tone, pentru că nu am vrut să vindem întreaga producție direct după recoltare. Producția păstrată am introdus-o pe piață treptat, în funcție de evoluția prețurilor la bursă”, explică Simion.

Confind Campina, principalul business al antreprenorului, a încheiat anul trecut cu afaceri de aproape 180 de milioane de lei și un profit net de puțin sub 4 milioane de lei. Compania avea în 2016 circa 1.000 de angajați.

Totodată, Simion a investit în ultima perioadă circa 22 de milioane de euro în construcția unui spital privat în Campina, SanConfind.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.