Uniswap înregistrează corecții mari. Prețul UNI scade cu 20% după controlul SEC (P)

NewMoney 15/04/2024 | 21:22 Ştiri
Uniswap înregistrează corecții mari. Prețul UNI scade cu 20% după controlul SEC (P)

Prețul tokenul nativ UNI al schimbului DeFi Uniswap a înregistrat o scădere de 15% în ultima săptămână, după ce ieri a apărut știrea că SEC din SUA ar putea iniția o acțiune de executare împotriva acestuia, în legătură cu presupuse încălcări ale legii valorilor mobiliare.

UNI se tranzacționează în prezent la 9,08 USD, înregistrând o pierdere de aproximativ 2,1% în ultimele 24 de ore. Deși aceste pierderi pot indica mai degrabă o scădere decât o prăbușire, totuși, este cea mai mare depreciere peste noapte în rândul celor mai mari 20 de criptomonede după capitalizarea pieței, cu excepția Toncoin (TON).

Detalii despre 99Bitcoins

Tokenul TON al criptomonedei Telegram a înregistrat o scădere de 3,6% peste noapte și se tranzacționează în prezent la 7,13 USD. Deși această performanță pare să fie mai puțin favorabilă comparativ cu alți lideri de piață din ziua de azi, TON rămâne cu aproximativ 37,5% mai sus față de nivelul său de acum o săptămână, datorită unor evenimente recente semnificative.

Potrivit graficului UNI, deținătorii de tokenuri au cunoscut o creștere remarcabilă și intensă vineri, 23 februarie, și miercuri, 6 martie, în contextul unui raliu susținut care a avut loc timp de două săptămâni de la începutul lunii pe piață.

Pentru deținătorii UNI, momentul de apogeu a fost atins atunci când prețul tokenului lor a atins 16 USD și de atunci a urmat o tendință descendentă constantă, cu cele mai semnificative pierderi înregistrate în ultimele zile.

Conform indicelui de forță relativă (RSI), presiunea vânzărilor, care a câștigat putere în a opta zi, a atins apogeul ieri, când RSI a scăzut la aproximativ 20.

Având în vedere că o valoare de 30 este considerată „supravândută”, această scădere pare să fi fost semnificativă. Cu toate acestea, în ultimele 24 de ore, valoarea RSI a crescut din nou până la aproximativ 41, indicând că sentimentul de cumpărare își revine.

99Bitcoins își lansează tokenul, în ciuda scăderilor de pe piață

Uniswap este cel mai mare schimb descentralizat (DEX) din lumea finanțelor decentralizate (DeFi).

Acest lucru înseamnă că utilizatorii au posibilitatea să cumpere și să vândă o gamă variată de criptomonede, similar cu schimburile centralizate precum Binance sau Coinbase, însă trebuie să-și gestioneze singuri criptomonedele.

Pentru unii, asta poate reprezenta o barieră de intrare. Chiar dacă nu este dificil să alegi un portofel și să începi să tranzacționezi criptomonede cu DEX-uri, procesul nu este la fel de simplu ca atunci când scoți un card de credit, plătești și lași schimbul să gestioneze custodia activelor.

Mulți nu mai au încredere în burse pentru gestionarea criptomonedelor lor după recesiunea din 2021/2022, când companiile crypto cu probleme de lichiditate au împiedicat retragerile pentru a evita crizele de lichiditate.

Această preocupare a atins apogeul odată cu prăbușirea FTX, o bursă care trimitea miliarde de dolari din fondurile clienților către compania soră, Alameda Research.

De atunci, interesul pentru DeFi și auto-custodia crypto prin portofele descentralizate a crescut semnificativ, oferind utilizatorilor controlul asupra propriilor chei private, precum Uniswap.

Dacă este ceva ce au învățat oamenii în urma evenimentelor din 2021, a fost importanța descentralizării, care este, în esență, principiul fundamental al criptomonedelor.

Cu toate acestea, pentru începătorii din lumea crypto poate fi dificil să știe de unde să înceapă. În acest sens, o nouă prevânzare criptografică pentru un proiect de educație crypto, 99Bitcoins, speră să aducă o revoluție în acest spațiu.

99Bitcoins este o platformă consacrată care beneficiază de o comunitate puternică de 700.000 de abonați pe YouTube și 2 milioane de utilizatori înregistrați pentru cursurile sale crypto.

Prin intermediul modelului său inovator Learn-to-Earn, 99Bitcoins utilizează o combinație de gamificare și un sistem de recompense pentru clasamente pentru a face ca utilizatorii să simtă că învățarea lor aduce beneficii tangibile (cheltuibile).

Cu alte cuvinte, utilizatorii câștigă criptomonede pentru a învăța despre criptomonede.

Cu alte cuvinte, în loc să fie doar pasivi receptorii de informații, utilizatorii devin parte activă a procesului de învățare și sunt motivați să își îmbunătățească cunoștințele în domeniul criptomonedelor. Câștigarea de criptomonede devine astfel un mecanism de recompensă pentru eforturile lor și o modalitate tangibilă de a-și pune în practică noile cunoștințe, consolidând astfel înțelegerea lor despre acest domeniu în continuă evoluție.

Cumpără 99Bitcoins