Una dintre cele mai înalte clădiri de birouri din București prinde contur

Gabriel Bucur 18/12/2017 | 15:29 Ştiri
Una dintre cele mai înalte clădiri de birouri din București prinde contur

Lucrările la construcția clădirii de birouri Unirii View din București, una dintre cele mai înalte din Capitală, au ajuns la etajul al nouălea, au anunțat reprezentanții proiectului. Totodată, se așteaptă ca, la începutul lunii ianuarie, lucrările să ajungă la etajul 11, adică la o înălțime de 45 de metri.

Turnul de birouri, amplasat pe bulevardul Corneliu Coposu, va măsura 73 de metri în înălțime și va avea 19 etaje supraterane: parterul cu zonă de retail, 17 etaje pentru birouri și un etaj tehnic (ultimul). De asemenea, va exista o parcare subterană împărțită în trei niveluri.

Dezvoltatorul clădirii Unirii View este investitorul belgian Yves Weerts, antreprenor cu mai multe investiții pe piața imobiliară din România, printre care și dezvoltarea și vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP. Weerts a investit în proiectul Unirii View, care urmează să fie gata în vara lui 2018, circa 33 de milioane de euro.

În vară, aproape 25% din suprafața totală închiriabilă de 17.500 de metri pătrați a clădirii a fost preînchiriată de furnizorul de servicii și soluții software NTT Data România, parte a concernului japonez cu același nume.

„(…) datorită amplasamentului său ultracentral, cei care vor lucra în Unirii View vor petrece mai puțin drum spre și înspre birou, cu o oră în medie în fiecare zi, fapt care se va concretiza într-o creștere a productivității dar și a calității vieții în general”, a afirmat Yves Weerts.

Aproape 200 de persoane lucrează zilnic pe șantierul proiectului Unirii View, început în octombrie 2016. Antreprenorul general de construcții al proiectului este Bog’Art, una dintre cele mai mari companii locale de construcții.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.