Un supermarket Mega Image şi unul Lidl, închise temporar de comisarii ANPC

Andrei Dumitru 09/01/2024 | 16:46 Ştiri
Un supermarket Mega Image şi unul Lidl, închise temporar de comisarii ANPC

Un supermarket Mega Image şi unul Lidl au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care legume şi fructe stricate şi agregate frigorifice murdare.

Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că echipele de comisari care activează în Comandamentul de Iarnă 2023-2024 au făcut verificări la SC Mega Image SRL şi la SC Lidl Discount SRL din Buşteni.

Pentru neregulile constatate, cele două magazine au primit opt amenzi în valoare totală de 105.000 lei.

De asemenea, au fost retrase de la vânzare produsele neconforme.

Comisarii ANPC au decis închiderea temporară a celor două magazine până la remedierea deficienţelor şi au propus închiderea celor două unităţi pe o perioadă de la 6 luni la 12 deoarece operatorii economici au mai fost sancţionaţi pentru abateri similare.

Cele mai importante deficienţe identificate au fost: folosirea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător şi cu exces de gheaţă; comercializarea unor legume şi fructe depreciate calitativ şi nesortate; comercializarea unor produse cu ambalaj deteriorat, rupt sau deformat; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru preparatele culinare finite.