Un producător american vrea să angajeze la Pitești 200 de oameni

Cristina Dobreanu 03/03/2017 | 18:55 Ştiri
Un producător american vrea să angajeze la Pitești 200 de oameni

Compania americană Adient, lider global în producţia de scaune auto, după volumele de producție, vrea să mai angajeze la fabrica de tapițerie auto din Pitești încă 200 de persoane, ajungând la un total de 2.000 de angajați.

„Ne propunem să angajăm 200 de tapițeri la fabrica din Piteşti şi vrem să facem acest lucru foarte curând”, a declarat Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient România.

În Piteşti, Adient are în prezent 1.850 de angajaţi şi plănuieşte extinderea capacităţii de producţie şi implicit a numărului de angajaţi.

Declarația oficialului companiei a venit în contextul vizitei pe care ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klem, a făcut-o la fabrica de la Pitești, cea mai mare unitate de acest tip din Uniunea Europeană.

Compania, prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.500 de angajaţi și deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploiești (tapiterii), Pitești (tapițerii).

Adient, cu o capitalizare bursieră de 6,26 miliarde de dolari şi s-a desprins recent din Johnson Controls. Compania are 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 de țări din întreaga lume.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.