Turism de primăvară: Cât costă un city break în marile orașe din Europa

Gabriel Bucur 16/02/2017 | 13:49 Ştiri
Turism de primăvară: Cât costă un city break în marile orașe din Europa

În ultimii ani, capitalele și orașele importante europene au devenit tot mai accesibile pentru turiștii români. Primăvara, mai mult de jumătate din cei care aleg city break-uri în destinații europene plătesc cel mult 250 de euro de persoană pentru aceste mini-vacanțe, arată unui studiu realizat de agenția de turism Paravion.

Vacanțele de trei zile pot costa și 180 de euro de persoană, preț în care intră biletul de avion dus-întors și trei nopți de cazare la un hotel de trei stele. Numărul de pachete cu city break-uri vândute pentru primăvară a crescut cu aproape o treime față de 2016, iar cele mai populare destinații rămân orașe precum Roma, Florența, Milano și Praga, dar accesibile sunt și Lisabona și Viena.

Orașe mai scumpe sunt Barcelona, Londra și Amsterdam, iar pentru aceste destinații turiștii plătesc și 500 de euro de persoană. În tarif sunt incluse biletul de avion tur-retur și trei nopți de cazare cu mic dejun inclus, la hoteluri de patru stele.

„De la an la an, observăm o creștere semnificativă a apetitului turiștilor români pentru city break-uri. Astfel că, numărul pachetelor vândute de Paravion pentru primăvara acestui an a crescut cu 30% față de perioada similară a anului precedent. Florența, Roma și Praga sunt câteva din destinațiile extrem de ofertante pentru turiști, fie că își doresc să descopere frumusețea și cultura locurilor, fie că sunt amatori de relaxare”, a declarat Remus Vișan, directorul general al Paravion.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.