Telemedicina online, o soluție la criza generată de coronavirus

NewMoney 13/03/2020 | 10:53 Ştiri
Telemedicina online, o soluție la criza generată de coronavirus

Pentru a limita expunerea personalului medical la coronavirus (COVID-19) și a diminua vizitele românilor la medic pentru problemele de sănătate comune, Doclandia.ro – soluție online care oferă informații medicale de la distanță persoanelor care caută o opinie avizată, a demarat o campanie de mobilizare pentru a crește disponibilitatea celor 1200 medici înscriși în platformă și recomandă afilierea cât mai multor medici noi. 

Încă de la lansarea sa, platforma și-a propus să ofere medicilor din România și din străinătate oportunitatea de a intra în legătură cu pacienții prin intermediul consultațiilor online. Astfel, pot fi oferite sfaturi competente și personalizate pentru rezolvarea multor problemele comune de sănătate, fără să fie necesar un consult fizic.

În contextul actual al pandemiei provocate de COVID-19 anunțate de Organizația Mondială a Sănătății, măsurile de prevenție a extinderii infecției cu coronavirus au devenit o prioritate globală. Autoritățile din România, luând exemplul altor state europene, au dispus deja măsuri fără precedent pentru a stopa răspândirea virusului. ”Virusul este automutant iar configurația sa în continuă schimbare îngreunează misiunea cercetătorilor și a patologilor de a găsi un vaccin. Singurele măsuri de siguranță reale de care dispunem în momentul de față sunt autoizolarea, igiena personală și evitarea spațiilor aglomerate”, reiese din comunicatul de presă al companiei.

Reprezentanții companiei afirmă că personalul medical este categoria profesională cea mai expusă în cazul unei pandemii, iar consultațiile online sunt singura variantă sigură de diminuare a expunerii la COVID-19. În prezent sunt înscriși pe Doclandia.ro peste 1200 de medici care oferă consultații medicale online în diverse specialități. Potrivit companiei, doar o parte dintre aceștia au setate tarifele și programul.

„În situații de urgență precum cea pe care o trăim acum, apreciem disponibilitatea unor consultații pro-bono de la medicii dispuși să facă acest efort până situația revine la normal. Medicii sunt una dintre resursele vitale ale unei țări și le suntem recunoscători pentru munca neobosită și implicarea de care dau dovadă în aceste zile”, a declarat Matei Țiboc, Fondatorul Doclandia.ro

În ceea ce privește procedura de înscriere, după verificarea autenticității profesiei în platformă, medicii nou înrolați pe această platformă, trebuie doar să își selecteze orarul de lucru și tariful perceput pentru vizită. Platforma are capacitatea de susține simultan peste 100.000 de sesiuni de consult pacient-medic.