Taxa de pod de la Fetești, suspendată de la 1 iunie 2023

Elena Marinescu 30/05/2023 | 19:20 Ştiri
Taxa de pod de la Fetești, suspendată de la 1 iunie 2023

Ordinul prin intermediul căreia se suspendă tariful de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă a fost publicat în Monitorul Oficial al României, motiv pentru care taxa va fi suspendată începând cu 1 iunie.

Șoferii trebuie să știe că taxa este suspendată pentru toate categoriile de vehicule. „Este oficial, de la 1 iunie întră în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și prim-vicepreședinte PNL Ilfov.

„Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul prin care se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare intre Fetești și Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule”, a adăugat el.

Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de pe 1 iunie, ora 00:00, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de finalul lunii august.

„Am fost astăzi pe șantierul Podului peste brațul Borcea A2 împreună cu responsabilii din partea CNAIR, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare și consolidare pe calea 2 aferentă podului, dar și pentru a sprijini și presa, în același timp, antreprenorul, astfel încât să putem ridica restricțiile de trafic din zonă, cât mai repede.

Acest pod face parte din cele 4 construite în urmă cu aproximativ 40 ani peste Dunăre, fiind toate reabilitate în ultimii 3 ani, mai puțin acest ultim sector aferent Podului Borcea, cel mai dificil, aici fiind cea mai degradată porțiune.

În urma expertizelor, inspecțiilor și decopertărilor făcute, s-au constatat deficiențe importante de execuție la momentul construcției podului, precum lipsa stratului de hidroizolație, care a dus la infiltrarea apei în betonul de sub straturile rutiere ale podului, fiind necesară astfel refacerea dalelor de susținere a căii pe pod (elemente structurale de rezistență).

Întrucât nu se pot demola toate in acelasi timp toate dalele de susținere a căii pe pod pe cele câteva sute de metri lungime, experții au indicat etapele de desfășurare a lucrărilor, etape pe care vrem să le închidem cât mai repede”, a mai transmis Ionel Scrioșteanu, potrivit Antena3.ro.