Statistici de Halloween: Ce îi sperie pe angajații români la locul de muncă

Gabriel Bucur 31/10/2017 | 18:28 Ştiri
Statistici de Halloween: Ce îi sperie pe angajații români la locul de muncă

Angajații români au diferite temeri stârnite de locul de muncă, însă cele mai populare spaime țin de șefi, arată un studiu realizat de platforma de recrutare online eJobs.

Întrebați, ipotetic, care ar fi motivul care i-ar determina să părăsească un loc de muncă, circa 42% din respondenți au răspuns că „un şef psihopat”, iar alți 29% au spus că și-ar căuta un job nou din cauza „colegilor care înjunghie pe la spate”. Printre motivele ipotetice care i-ar face pe angajații români să-și dea demisia se mai numără și lucrul până noaptea târziu (10%), în timp ce doar 7% din cei chestionați nu se sperie de nimic într-atât cât să-și caute alt job.

Puțin diferit arată topul celor mai înspăimântătoare lucruri cu care angajații români chiar se confruntă la birou. Pe primul loc în acest top este volumul uriaş de muncă, invocat de 21% din respondenţi. Alte probleme cu care românii se confruntă la serviciu sunt „şefii clovni” (14%), „colegii vrăjitori” (13%) sau „şedinţele de circ” (12%). Iar lista continuă cu: stresul de a ajunge la birou o oră fixă, dimineața, teama de a fi concediat, lucrul cu un şef incompetent, neplata salariului și lipsa comunicării în interiorul organizației.

Eșantionul pe care a fost realizat studiul este format în proporție de 63% din salariaţi fără funcţii de conducere. Totodată, 62% din participanţi sunt femei, în timp ce 59% din respondenți au studii superioare, iar categoria dominantă de vârstă (85%) este 26-55 de ani.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.