Sondaj: Ce cred britanicii despre imigrație

Andrei Dumitru 11/12/2019 | 13:37 Ştiri
Sondaj: Ce cred britanicii despre imigrație

Un sondaj recent realizat de YouGov și comandat de serviciul de transfer de bani TransferGo, a dezvăluit contradicții puternice în cazul atitudinilor britanicilor cu privire la imigrație și serviciul public de sănătate, NHS.

Cercetarea a relevat că peste jumătate (54%) dintre britanici consideră că imigrația este prea mare. Mai mult decât atât, aproape o treime dintre britanici (32%) spun că Marea Britanie poate acoperi singură cererea de forță de muncă din economie, fără să fie nevoie de imigranți.

Aproape 10% din medici sunt rezidenți UE

Aceste opinii intră în contradicție cu faptul că datele NHS, serviciul de sănătate britanic, arată că 9,5% dintre medici și 6,4% dintre asistenți sunt rezidenți UE. În acest caz, britanicii înțeleg contribuția pe care imigranții o aduc la serviciul public de sănătate, 66% fiind de acord că imigranții contribuie pozitiv dezvoltarea sistemului de sănătate.

Persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să recunoască contribuția imigranților la NHS. Când au fost întrebați dacă imigranții au o contribuție pozitivă la serviciul de sănătate, 66% dintre persoanele de peste 65 de ani au spus că da, comparativ cu doar 53% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani.

Există, de asemenea, o corelație între opiniile politice și atitudinile față de imigrație și NHS. 80% dintre alegătorii anti Brexit recunosc contribuția pozitivă a imigranților în cazul NHS, în contrast cu doar 48% dintre alegătorii pro Brexit.

„Cercetările noastre dovedesc că vechile stereotipuri despre imigrație nu reușesc să dispară. Din păcate, prea multe persoane continuă să creadă că piața muncii din Marea Britanie nu are nevoie de imigranți ca să funcționeze corespunzător. Contradicția este că britanicii recunosc că, în unele cazuri, precum serviciul public de sănătate, imigranții aduc o contribuție valoroasă în societate. Mulți dintre clienții noștri lucrează în NHS – muncesc din greu, plătesc impozite în Marea Britanie și totuși reușesc să trimită bani acasă celor dragi”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO TransferGo.