Smart Start USA: Peste 2.500 de antreprenori au aflat ce le oferă programul destinat companiilor care vor să se dezvolte pe piața americană

NewMoney 10/10/2018 | 10:53 Ştiri
Smart Start USA: Peste 2.500 de antreprenori au aflat ce le oferă programul destinat companiilor care vor să se dezvolte pe piața americană

Peste 2.500 de antreprenori din 10 orașe au avut oportunitatea de a afla, la ei acasă, în prima săptămână de turneu de promovare a programului și platformei Smart Start USA, despre avantajele oferite companiilor care vor să dezvolte afaceri în străinătate. 

Turneul de promovare „Smart Start USA – soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești” oferă șansa comunităților de afaceri locale de a depăși barierele regionale, de a se dezvolta economic, aducând plus valoare și durabilitate economică în zonă.

Turneul de promovare a programului și a platformei Smart Start USA se desfășoară pe parcursul lunii octombrie în aproximativ 30 de orașe.

Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, împreună cu Academia de Studii Economice din București, Camera de Comerț și Industrie România alături de instituțiile bancare partenere, precum și cele două fonduri de garantare și contragarantare, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și Fondul Român de Garantare, au făcut, săptămâna trecută, prezentări ale serviciilor oferite și au răspuns întrebărilor întreprinzătorilor din orașele București, Craiova, Pitești, Brașov, Ploiești, Buzău, Galați, Piatra Neamț, Oradea și Arad.

Pentru accesul în program și înscrierea în platformă antreprenorii vor aplica pe site-ul Smart Start USA.

Smart Start USA este singurul program privat din România care urmărește crearea primului ecosistem românesc dedicat creșterii exportului si internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii.

Bugetul programului este de 500 de milioane de dolari, iar valoarea creditului financiar acordat este de maximum 200.000 USD, cu un aport propriu de minimum 15% și cu o perioadă de implementare de 7 ani.


Foto: Mediafax