S-a aflat cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică 

Elena Marinescu 01/07/2020 | 16:29 Ştiri
S-a aflat cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică 

Membrii Grupului de Comunicare Strategică, care comunică informații privind evoluția epidemiei de coronavirus, sunt trei foști jurnaliști și un fost jandarm. Aceştia coordonează toate informaţiile privind pandemia de COVID-19 și, în perioada stării de urgență, au decis închiderea unor site-uri.

La sfârșitul lunii februarie, când în România a apărut primul caz de infecție cu noul coronavirus, președintele Klaus Iohannis spunea că acest COVID-19 este o simplă răceală și nu trebuie să ne alarmăm. Pe 15 martie se instituie Starea de Urgentă. Însă, potrivit documentelor anexate, Grupul de Comunicare Strategica se înființează pe 3.03.2020, prin dispoziția 524 semnată de Raed Arafat, dezvăluie cristoiublog.ro.

Echipa din Grupul de Comunicare Strategică

Andi Manciu, consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României și Sorina Coșbuc, consilier al ministrului Vela, fost reporter Realitatea Tv și fostă realizatoare a emisiunii lui Rareș Bogdan. In biroul ei de la MAI, Coșbuc este ajutata de comisar Drăgoi Iulian, fost ziarist, adus și susținut de Carmen Dan (ca șef al Serviciului de comunicare strategică din MAI) și de comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm.

  

Mediafax a informat că unii dintre ei sunt plătiți separat prin firma SC C.S. Marketing PR and Media Production SRL (care are ca telefon de contact numărul unuia din membrii GCS – Sorina Coşbuc), însă aceste informaţii au fost infirmate ulterior chiar de Grupul de comunicare strategică, coordonat de Andi Manciu, consilier al PNL şi al primului ministru, Ludovic Orban.

„Așa se explică și gafa de marți, când Andi Manciu a trimis, ca de obicei, informațiile la PNL, înainte de a da comunicatul oficial, iar ei l-au pus pe site, după care l-au retras. Comunicatul oficial avea alte cifre decât cele pe care le dăduse PNL”, potrivit Cristoiublog.ro.