Rusia a trimis 100 de militari și zeci de tone de echipamente în Venezuela

NewMoney 25/03/2019 | 12:09 Ştiri
Rusia a trimis 100 de militari și zeci de tone de echipamente în Venezuela

Două avioane militare ruse au aterizat sâmbătă la Caracas, la bordul cărora se aflau aproximativ 100 de militari și zeci de tone de echipament, scrie BBC

Reporterul venezuelean Javier Mayorca a scris pe Twitter, că în primul avion care a aterizat se afla și Vasili Tonkoshkurov, şeful statului major al trupelor de uscat, adăugând că a doua aeronavă era una de marfă și transporta 35 de tone de echipamente.

Această acțiune vine la trei luni după ce cele două națiuni au efectuat exerciții militare comune.

Rusia este cel mai puternic aliat al Venezuelei, împrumutând statul sud-american cu miliarde de dolari și sprijinind industria petrolieră și militară. De asemenea, Rusia s-a opus dorinței din SUA de a sancționa guvernul președintelui  Nicolás Maduro.

Un avion de pasageri de tip Ilyushin IL-62 și un avion de marfă Antonov AN-124 Antonov au plecat vineri de la aeroportul militar rus Chkalovsky, oprindu-se de-a lungul drumului în Siria, potrivit site-ului de zbor Flightradar24.

Zborurile au purtat oficialii care au sosit la „schimbul de consultări”, a scris agenția rusă Sputnik, care a citat o sursă anonimă la ambasada rusă, potrivit Reuters. „Rusia are diferite contracte care sunt în curs de realizare, contracte cu caracter militar tehnic”, a declarat sursa celor de la Sputnik.


Foto: Twitter/ @steve_hanke