Risc de blocaje în vămi. ANAF schimbă bazele de date în acest weekend

Elena Marinescu 14/02/2020 | 08:38 Ştiri
Risc de blocaje în vămi. ANAF schimbă bazele de date în acest weekend

Sistemul informatic din vămi nu va funcţiona de vineri, ora 12:00, până luni, ora 12:00, ca urmare a mutării bazei de date pe noi echipamente, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Reprezentanţii ANAF au menţionat că, în această perioadă, structurile vamale vor utiliza o procedură alternativă.
„Direcţia Generală a Vămilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a luat toate măsurile administrative necesare şi a informat toate structurile vamale teritoriale cu privire la utilizarea în această perioadă, conform dispoziţiilor legale, a procedurii alternative în vederea asigurării continuităţii derulării formalităţilor vamale”, se arată într-un comunicat de presă.

Oricine deţine un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Pe site-ul politiadefrontiera.ro este disponibilă o aplicaţie care arată în timp real dacă un punct de trecere a frontierei este aglomerat sau nu. Aplicaţia conţine timpii de aşteptare pentru autoturisme şi camioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România.

S-au folosit culorile semaforului pentru a indica nivelul de aglomeraţie: dacă punctul e verde înseamnă că timpul de aşteptare este foarte mic, de până în 20 de minute; când e marcat cu galben, frontiera se poate traversa în cel mult o oră, iar dacă este cu roşu înseamnă că vama e foarte aglomerată. Actualizările se fac periodic – „la intervale de aproximativ două ore sau când situaţia o impune.