Rareș Bogdan, reacție la retragerea USR PLUS din Guvernul Cîțu: Unora le place mai mult în opoziție și fac revoluție pe model sud-american

Elena Marinescu 06/09/2021 | 20:11 Ştiri
Rareș Bogdan, reacție la retragerea USR PLUS din Guvernul Cîțu: Unora le place mai mult în opoziție și fac revoluție pe model sud-american

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a avut o primă reacție la vestea că miniștrii USR PLUS demisionează în bloc din Guvernul Cîțu.

El susține că liberalii nu au niciun motiv să renunțe la actualul premier, despre care spune că este susținut în continuare de președintele Klaus Iohannis, și s-a arătat încrezător că vor guverna în continuare.

Nici nu ne-am gândit, nu ne interesează chestiunea asta, pe noi ne interesează să guvernăm România. Îi informez pe cei din USR-PLUS și pe cei care îi aplaudau că în România începe școala. În momentul acesta, se va schimba structura administrativă a guvernului și în 45 de zile, începând de mâine, trebuie să avem un nou guvern trecut prin Parlament. Unora le place mai mult în opoziție și fac revoluție pe model sud-american.

PNL este un partid responsabil. Nu avem niciun motiv să renunțăm la premierul Florin Cîțu. Noi nu am pus condiții pentru miniștrii USR-PLUS. Peste 3 luni o să ne zică că vor alt premier”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

El s-a arătat de părere că „moțiunea de cenzură nu era îndreptată împotriva premierului Florin Cîțu, ci a candidatului la șefia PNL”. „Suntem nevoiți să preluăm ministerele abandonate de USR-PLUS pentru a guverna o țară, pentru că nu te poți juca cu începerea școlii și cu creșterea facturilor la energie. Dar, vom discuta și despre ce au făcut unii și alții. Vom guverna România în următorii 3 ani plus 4.

Când Dumnezeu îți dă șansa să conduci poporul tău, nu te poți juca, nu te superi și îți iei jucăriile și pleci. Klaus Iohannis înțelege că România trebuie să meargă înainte, îi susține pe români, nu se joacă cu România. Klaus Iohannis îl susține total pe Florin Cîțu”, a adăugat Rareș Bogdan.