Raed Arafat a anunțat măsurile prin care vrea să reorganizeze sistemul de urgență 112

NewMoney 07/09/2019 | 08:58 Ştiri
Raed Arafat a anunțat măsurile prin care vrea să reorganizeze sistemul de urgență 112

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a prezentat un raport care prevede 14 măsuri prin care se doreşte reorganizarea sistemului de urgenţă 112, transmite News.ro.

Raed Arafat a prezentat, într-o conferință de presă, că 160.667 de telefoane cu sistemul Android și 7.316 pe iOS au deja activă aplicația Apel 112. „Principalele modificări aduse legislaţiei în vigoare vizează implementarea tehnologiei de localizare pe baza informaţiilor obţinute la nivelul terminalului mobil inclusiv tehnologie de tip AML, care va putea oferi salvatorilor informaţii de localizare mult mai precise, aceste elemente generând o reducere semnificativă a timpului de gestionare a urgenţei şi implicit a timpului de răspuns la situaţiile de urgenţă”, a spus Raed Arafat.

Mai precis, unele măsuri vizează implementarea tehnologiei de tip AML pentru localizarea apelanţilor, identificarea celor care sună la 112 de pe cartele preplătite, deschiderea numărului scurt 114 care, în timp ce persoana sună la 112, transmite un mesaj privind locaţia acesteia.

Printre altele, se mai urmărește reglementarea unei alternative de localizare a apelanţilor până la implementarea facilităţii AML prin promovarea aplicaţiei Apel 112, dezvoltată la nivelul STS.

Pe lângă cele 14 reglementări anunţate, a fost introdusă o a 15-a măsură care prevede elaborarea propunerilor legislative necesare îndeplinirii de către STS a calităţii de integrator pentru serviciile de comunicaţii la puncte mobile cu acces prioritar şi în condiţiile legii de furnizare de reţele şi servicii de comunicaţii electronice pentru instituţiile cu rol în situaţiile de urgenţă.