PSD: „Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!”

Elena Marinescu 03/10/2023 | 17:48 Ştiri
PSD: „Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!”

PSD precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta fiind limita zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economiei. 

„CASH-ul, pe înţelesul tuturor! Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie! Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!”, arată postare de marţi, pe pagina de Facebook a PSD.

„Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!”

Sursa citată de News.ro mai spune că, „doar dacă eşti operator economic, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi, atunci va trebui să limitezi plăţile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi, respectiv 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry!”

„În concluzie, Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuţia despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi! Şi încă ceva: legea este acum contestată la Curtea Constituţională de către impostorii de la USR care se opun reformei statului şi combaterii evaziunii fiscale. Deci noile reglementări nu sunt încă în vigoare!”, mai arată postarea de pe reţeaua de socializare.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. „Ne aşteptăm să avem şi impact bugetar suplimentar prin încasarea de venituri la bugetul de stat”, a spus ministrul Boloş care a adăugat că, deşi este un disconfort, disciplina aceasta de care au nevoie într-o perioadă atât de complicată pentru ţara noastră este mai mult decât necesară.