Producătorul ochelarilor Ray-Ban va fuziona cu Essilor într-un gigant de 46 de miliarde de euro

Gabriel Bucur 16/01/2017 | 12:33 Ştiri
Producătorul ochelarilor Ray-Ban va fuziona cu Essilor într-un gigant de 46 de miliarde de euro

Grupul italian Luxottica și producătorul francez Essilor au ajuns la un acord de fuziune prin care va rezulta un gigant de 46 de miliarde de euro în industria mondială a ochelarilor, anunță Reuters.

Potrivit Bloomberg, Essilor International SA a fost de acord să cumpere Luxottica Group SpA cu 22,8 miliarde de euro.

Noua companie se va numit EssilorLuxottica și va fi codusă de câte un reprezentant pentru fiecare din cele două părți fuzionate, care vor avea puteri egale. Leonardo del Vecchio va fi CEO-ul și președintele executiv al companiei fuzionate, iar Hubert Sagnières va fi vicepreședinte și vice-CEO.

De asemenea, se așteaptă ca EssilorLuxottica, care se va lista la Paris, să aibă venituri anuale de 15 miliarde de euro.

Luxottica, lider în piața globală de ochelari premium și de sport, are o valoare de piață de circa 24 de miliarde de euro și reunește branduri extrem de populare, precum Ray-Ban și Oakley, în timp ce Essilor este lider mondial în producția de lentile oftalmice și valorează aproape 22 de miliarde de euro.

Piața mondială de ochelari a fost estimată, în anul 2015, la aproape 100 de miliarde de euro.

 


FOTO: Ray-Ban.com

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.