Producătorul de încălțăminte Clujana, vechi de peste 100 de ani, a intrat în insolvență

Gabriel Bucur 17/01/2018 | 20:21 Ştiri
Producătorul de încălțăminte Clujana, vechi de peste 100 de ani, a intrat în insolvență

Tribunalul Specializat Cluj a desemnat, joi, CITR drept administrator judiciar al producătorului de încălțăminte S.C. CLUJANA SA. Procedura de insolvență a fost deschisă la cererea companiei, pentru reorganizarea activității și pentru găsirea de soluții pentru plata datoriilor, a anunțat CITR într-un comunicat.

CITR a fost numită administrator judiciar la cererea creditorilor, iar compania Clujana își va continua activitatea curentă sub supravegherea CITR.

„Importanța acestui brand românesc cu o tradiție de peste 100 de ani ne responsabilizează. Istoria brandului, experiența de peste 12 ani a CITR în proiecte complexe, precum și intenția exprimată deja de conducerea companiei Clujana de a se reorganiza sunt elemente care dau încredere în șansele de depășire a acestui moment”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR, parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

„În perioada următoare, echipa noastră va analiza cauzele pentru care compania a ajuns în stare de insolvență precum și toate creanțele ce vor fi solicitate de creditori, tabelul preliminar urmând a fi comunicat în data de 26 martie 2018. Suntem încrezători că vom face o echipă bună alături de conducerea companiei și împreună cu creditorii vom identifica, în mod transparent, cele mai bune soluții pentru salvarea brandului Clujana”, a mai precizat CEO-ul CITR.

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 200 de milioane de euro în ultimii trei ani.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.