Producătorul de carne de pui CocoRico ia o finanțare de 25 milioane de euro de la o companie poloneză de investiții

Andreea Neferu 31/05/2018 | 10:29 Ştiri
Producătorul de carne de pui CocoRico ia o finanțare de 25 milioane de euro de la o companie poloneză de investiții

Producătorul de carne de pui AAylex, care deține brandul CocoRico, a încheiat cu compania poloneză de investiții Credit Value Investments (CVI) un acord de finanțare în valoare de 25 de milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni corporative.

”Această tranzacție marchează un pas decisiv în istoria grupului AAylex, permițându-ne să intrăm într-o nouă etapă de creștere, care va face posibilă realizarea viziunii strategice de a ne poziționa ca un producător integrat vertical, lider regional, nu doar național, pe piața produselor de carne de pui”, au spus reprezentanții grupului AAylex.

Grupul Aaylex, controlat de omul de afaceri Bogdan Stanca, a avut afaceri de 127 de milioane de euro anul trecut, în creștere cu 20% față de anul 2016, potrivit calculelor NewMoney pe baza datelor oferite de companie și a celor de la Ministerul Finanțelor. Finanțarea de la CVI va ”furniza flexibilitatea  și resursele necesare  implementării planului de  investiții și dezvoltare a grupului pentru următorii doi ani”, potrivit companiei.

Aceasta este cea de-a treia investiție a Credit Value Investments pe plan local, după ce anul trecut, mai multe fonduri gestionate de companie au oferit o finanțare de 12 milioane de euro către dezvoltatorul imobiliar Impact, respectiv o finanțare de 20 de milioane de euro către dezvoltatorul imobiliar One United Properties. La fel ca în cazul AAylex, CVI a finanțat cei doi dezvoltatori imobiliari tot în urma unei emisiuni de obligațiuni.


Sursă foto: CocoRico

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.