Primarul Sibiului, Astrid Fodor, repus în funcţie de instanţă

NewMoney 19/07/2019 | 13:09 Ştiri
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, repus în funcţie de instanţă

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, suspendat prin ordinul prefectului, în baza hotărârii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, revine în funcţie, după ce Tribunalul Sibiu a admis, vineri, contestaţia edilului, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundariu, a declarat, vineri, că magistraţii au admis contestaţia primarului Astrid Fodor.

„S-a admis cererea formulată de reclamant şi în consecinţă se suspendă executares ordinului până la soluţionarea în fond a acţiunii în anulare ce formează obiectul celuilalt dosar”, a spus Prundariu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Prefectul Sibiului a semnat, la începutul lunii iulie, ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul ANI, care a constatat starea de incompatibilitate a edilului.

Astrid Fodor a anunţat încă de atunci că va ataca ordinul în instanţa de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul preşedinte, Klaus Iohannis. ANI a arătat că Fodor că aceasta a deţinut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu.

Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă este definitivă.


FOTO: Mediafax