Primarul Cătălin Cherecheș nu poate justifica aproape trei milioane de lei, potrivit ANI

NewMoney 01/07/2019 | 10:44 Ştiri
Primarul Cătălin Cherecheș nu poate justifica aproape trei milioane de lei, potrivit ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, luni, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2,7 milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, citează News.ro.

UPDATE  Cherecheș a reacționat în urma anunțului făcut de ANI și spune că suma reprezintă, de fapt, o donație din partea mamei sale.

Pe parcursul a un an, un an şi ceva, mama mea mi-a acordat împrumuturi până la incidenţa sumei de 1,5 milioane de euro. În 2009, în baza unui contract notarial, respectiv a unui act notarial de donaţie, aceşti bani, 1,5 milioane de euro proveniți dintr-o vânzare a unui imobil, au fost certificați ca fiind donație”, a spus Cătălin Cherecheș, potrivit Digi24.ro.

 

ANI a precizat că a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj. De asemenea, primarul este suspectat e fals în declaraţii, fiind sesizaţi procurorii.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cherecheş Cătălin, Primar al municipiului Baia Mare, Judeţul Maramureş, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017”, a transmis, luni ANI.

Sursa citată a precizat că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de primarul din Baia Mare.

„De asemenea, întrucât în declaraţiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) şi din data de 15 iunie 2018,  persoana evaluată a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de „fals în declaraţii” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din acelaşi act normativ”, a mai transmis ANI.

ANI a precizat că primarul din Baia Mare a fost informat despre rezultatele constatărilor, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens.

„Precizăm că Agenţia a transmis în atenţia persoanei evaluate şase solicitări de a prezenta date sau informaţii relevante”, a mai transmis ANI.


Foto: Mediafax