Primăria București vrea să cumpere Elcen

NewMoney 14/01/2021 | 13:45 Ştiri
Primăria București vrea să cumpere Elcen

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi intenţia municipalităţii de a cumpăra Elcen, menţionând însă că pentru realizarea acestui deziderat trebuie să se obţină acordul Guvernului şi al Consiliului General al Capitalei.

„Ne-am exprimat intenţia de a cumpăra Elcen. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm. Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General şi este nevoie de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a precizat Dan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria Capitalei.

El a adăugat că evaluarea făcută în 2016 pentru ELCEN era de un miliard de lei, dar această valoare a scăzut, pentru că nu au mai fost făcute investiții.

„Am cerut o reevaluare a activelor pe care vrem să le preluăm, mă aștept să fie mai puțin de un miliard de lei”, a spus el.

Dan a precizat că primăria vrea să facă plata eșalonat, urmând ca în acest an să plăteacă 200-300 milioane de lei în 2021.