Policolor începe construcția noii fabrici de vopsele din vestul Bucureștiului

Andreea Neferu 07/06/2018 | 13:50 Ştiri
Policolor începe construcția noii fabrici de vopsele din vestul Bucureștiului

Producătorul de lacuri și vopsele Policolor a demarat lucrările de construcție a unei noi fabrici în vestul Capitalei, investiția ridicându-se la 5,4 milioane de euro.

În noua unitate, construită pe un teren de 2,5 hectare situat pe Bulevardul Timișoara, achiziționat în 2015 de Policolor, vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum și produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.). Practic, noua unitate o va înlocui pe cea pe care compania o deține în prezent în zona Theodor Pallady din București, în condițiile în care Policolor a vândut terenul pe care îl deținea pe platforma industrială din estul Capitalei.

” Noua fabrică Policolor (…) va crea un spațiu mai generos pentru dezvoltare și inovație prin crearea unor noi laboratoare de cercetare și ne va ajuta la diversificarea portofoliului de produse și branduri. Ne dorim ca atât în zona de producție, cât și în cea de distribuție să avem la dispoziție cele mai bune și cele mai rapide soluții”, a declarat David Jordan (foto), CEO al grupului Policolor – Orgachim.

Construcția este estimată a fi încheiată în aprilie 2019, moment din care producția va putea începe. Între facilitățile noului amplasament este proiectat și un depozit nou, desfășurat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Istoria companiei Policolor a început în 1965, când au fost puse bazele Întreprinderii de Lacuri și Vopsele, furnizor al industriei naționale și al pieței de larg consum din România. În 1990 devine societate pe acțiuni, sub denumirea SC Policolor SA. În 1998, Policolor achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri și vopsele din Bulgaria. În prezent, din grupul Policolor mai fac parte producătorul de rășini Orgachim Resins și producătorul de anhidride Ruse Chemicals.

Policolor este controlată fondul de investiții Reconstruction Capital II (RC2). RC2 a anunțat la începutul acestui an că vrea să mai cumpere un pachet de 15,36% din acțiunile producătorului de lacuri și vopsele Policolor, astfel încât să ajungă la o deținere totală, directă și indirectă, de 55,36% în cadrul companiei.

Compania Policolor a avut în 2017 afaceri de 128 de milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.