Platforma STS de unde se poate completa online declarația pe proprie răspundere

Elena Marinescu 28/03/2020 | 17:03 Ştiri
Platforma STS de unde se poate completa online declarația pe proprie răspundere

Platforma electronică formular.sts.ropentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator este activă. Grupul de Comunicare Strategică precizează că datele personale nu sunt prelucrate de către STS.

 

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF, informează Mediafax. Documentele au nevoie de semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

 

„Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului. Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, anunță sursa citată.

Potrivit GCS, formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator: „Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea.

În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale”.