Parlamentul israelian a aprobat legea care interzice Al Jazeera

Andrei Dumitru 02/04/2024 | 10:21 Ştiri
Parlamentul israelian a aprobat legea care interzice Al Jazeera

Parlamentul israelian a ratificat luni o lege care permite închiderea temporară a postului de televiziune Al Jazeera în Israel, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a reiterat dorinţa de a interzice postul de televiziune din Qatar, relatează News.ro.

Knessetul a aprobat o lege care permite închiderea temporară a canalelor de televiziune străine considerate a fi o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Israelului.

Această lege îi permite premierului israelian să închidă un canal pentru o perioadă de 45 de zile, care poate fi reînnoită, şi ar putea rămâne în vigoare până la sfârşitul lunii iulie sau până la încheierea operaţiunilor militare din Gaza.

Israelul a acuzat deja canalul de televiziune că încurajează ostilitatea în rândul telespectatorilor săi arabi.

„Este imposibil să tolerăm un organism mediatic (…) care acţionează împotriva noastră, mai ales în timp de război”, a declarat ministrul israelian al comunicaţiilor, Shlomo Karai.

Sediul central al postului TV şi guvernul de la Doha nu au făcut niciun comentariu imediat.

Washingtonul şi-a exprimat, în schimb, „îngrijorarea” prin vocea purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, argumentând că este necesar să se menţină libertatea presei.