Pacienți din toată țara pot beneficia de ajutor gratuit la policlinica fără plata a Fundației Familia Sfântă

NewMoney 21/02/2024 | 16:04 Ştiri
Pacienți din toată țara pot beneficia de ajutor gratuit la policlinica fără plata a Fundației Familia Sfântă

 Fundația Superbet continuă parteneriatul strategic cu Fundația “Familia Sfântă”, început din 2019 și menit să ofere servicii medicale esențiale celor mai vulnerabile categorii sociale – persoane fără adăpost, pensionari, persoane cu dizabilități sau care se confruntă cu dezavantaje socio-economice.

Fundația “Familia Sfântă” este un proiect fondat în 1994 de medici din Cluj, care au decis să-și ofere serviciile benevol. Fundația patronează şi susţine două proiecte – Centrul caritativ – educativ „Iubire şi Adevăr” și “Policlinica fără plată”. Consultaţiile, distribuirea medicamentelor şi toate serviciile medicale se fac gratuit. Totodată, prin sprijinul Fundației Superbet, banca de alimente a Fundației “Familia Sfântă” le face viața mai ușoară pe cei cu situații materiale dificile.

„De trei decenii, Fundația Familia Sfântă a avut un impact considerabil asupra comunității locale. Medicii implicați în acest proiect au demonstrat o dedicație și un altruism fără egal, oferind servicii medicale gratuite celor în nevoie. Să nu lăsăm pe nimeni în urmă este unul dintre principiile după care ne ghidăm la Fundația Superbet. Astfel am ajuns alături acești minunați medici pentru a le susține eforturile și a putea avea grijă de și mai mulți pacienți. Vom continua această susținere”, a declarat Augusta Dragic, Președintele Fundației Superbet.

În ultimii doi ani, Fundația Superbet a susținut Policlinica gratuită cu 220.000 de euro, facilitând aproape 12.000 de consultații în 15 specialități medicale pentru peste 20.000 de persoane. Anul acesta, Fundația Superbet s-a angajat să doneze încă 120.000 de euro.

„Policlinica noastră oferă o gamă largă de servicii medicale, inclusiv consultații, tratamente și medicamente – toate oferite gratuit. Beneficiarii principali ai acestor servicii sunt persoanele confruntate cu situații financiare precare. Peste 180 de medici au oferit generos serviciile lor Policlinicii fără compensație financiară pentru expertiza lor medicală. Suntem recunoscători Fundației Superbet pentru donația lor generoasă și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm din nou în acest an. Împreună, putem continua să avem un impact semnificativ asupra vieților celor aflați în nevoie”, a declarat Dr. Ioan Boilă, unul din inițiatorii Fundației “Familia Sfântă”.