Ovidiu Șandor începe anul viitor construcția unei clădiri de birouri în Timișoara

Andreea Neferu 24/11/2016 | 16:35 Ştiri
Ovidiu Șandor începe anul viitor construcția unei clădiri de birouri în Timișoara

Antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, care a dezvoltat proiecte de birouri precum City Business Centre Timișoara și The Office Cluj-Napoca, va demara în prima parte a anului viitor lucrările de construcție pentru clădirea de birouri ISHO Offices din Timișoara, care va face parte din proiectul multifuncțional ISHO, dezvoltat pe un teren de 5,3 hectare al fostei fabrici ILSA din orașul de pe Bega.

Birourile sunt dezvoltate de firma Mulberry Development a omului de afaceri timișorean și vor avea o suprafață închiriabilă totală de 50.000 de metri pătrați, prima fază a proiectului, de 16.000 de metri pătrați, urmând să fie gata în primul trimestru al anului 2018. Celelalte două faze, fiecare cu cîte 17.000 de metri pătrați suprafață închiriabilă, vor fi gata în 2019, respectiv 2020, în funcție însă și de viteza cu care spațiile vor fi absorbite de piață.

„Suntem în discuții cu firme care doresc să închirieze spații în proiectul nostru de birouri, atât companii existente deja pe piața din Timișoara, cât și companii care vor să intre”, a spus Șandor.

Chiriile din birourile ISHO se vor situa în media orașului, între 13,5 și 15 euro/mp/lună, cu un service charge de 2,5 euro/mp/lună.

Pe lângă birouri, proiectul ISHO va cuprinde și o componentă de rezidențial, cu 1.200 de apartamente, primele unități locative urmând să fie livrate în 2018. De asemenea, în proiect vor fi incluse și locuri de parcare, gym, spa, piscină, centru de conferințe, spații de tip hub, un parc de peste 7.500 de metri pătrați, supermarket, farmacie, centru medical, dar și restaurante sau terase.

Valoarea investiției totale în proiectul ISHO se ridică la 130 de milioane de euro, suma urmând să fie finanțată atât din fonduri proprii, cât și din împrumuturi.

Pe piața timișoreană au mai fost anunțate în ultima perioadă mai multe proiecte imobiliare, inclusiv de birouri și rezidențial. Spre exemplu, omul de afaceri Iulian Dascălu investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va ”gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall și va cuprinde și o componentă de birouri. De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu și de Ruhat Kemaloglu, investește 30 de milioane de euro într-un proiect de birouri în Timișoara, denumit Vox Technology Park.

Printre proiectele imobiliare realizate de Ovidiu Șandor se numără City Business Center Timișoara, vândut cu 75 de milioane de euro fondului de investiții NEPI, respectiv The Office Cluj Napoca.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.