OMS trage semnalul de alarmă: Un nou val de COVID-19 ar putea lovi Europa în curând

Elena Marinescu 07/10/2022 | 18:45 Ştiri
OMS trage semnalul de alarmă: Un nou val de COVID-19 ar putea lovi Europa în curând

Sute de noi forme de Omicron sunt urmărite de oamenii de știință, au declarat săptămâna aceasta oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Datele OMS arată că săptămâna trecută numărul cazurilor din Uniunea Europeană (UE) a ajuns la 1,5 milioane, în creștere cu 8% față de săptămâna precedentă. Numărul de spitalizări în multe țări europene, precum și în Marea Britanie, a crescut în ultimele săptămâni, potrivit Mediafax.

În săptămâna încheiată la 4 octombrie, internările în spitale au urcat cu aproape 32% în Italia, în timp ce internările la terapie intensivă au crescut cu aproximativ 21%, comparativ cu săptămâna precedentă.

Din 5 septembrie, când a început distribuirea noilor vaccinuri în Uniunea Europeană, aproximativ 40 de milioane de doze de vaccin produse de Pfizer-BioNTech și Moderna au fost livrate statelor membre, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Cu toate acestea, dozele săptămânale de vaccin administrate în UE au fost doar între 1 milion și 1,4 milioane în luna septembrie, comparativ cu 6-10 milioane pe săptămână în perioada anterioară.