O treime din românii care pleacă vara în străinătate cumpără vacanțele în rate

Cristina Dobreanu 05/04/2017 | 14:07 Ştiri
O treime din românii care pleacă vara în străinătate cumpără vacanțele în rate

O treime dintre românii care pleacă vara la mare în străinătate își achită vacanțele în tranșe, direct la turoperator, cei mai mulți dintre aceștia fiind familii cu copii, potrivit unui studiu al agenției de turism Christian Tour.

„Practic este vorba de un sistem similar ratelor, direct la touroperator, fără dobândă. Opțiunea de a achita în tranşe este de obicei aleasă de către familii, acestea rezervând pachete mai costisitoare pentru doi adulți și doi copii, de exemplu, și fiind astfel avantajate de posibilitatea achitării în mai multe tranşe”, a spus Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Din datele agenției reiese faptul că aproximativ 45% dintre turiştii care aleg sejururi pentru vara lui 2017 şi-au achiziţionat deja pachetele de vacanţă în primele perioade de reduceri early booking, adică până la 31 martie. Procentul a crescut considerabil în ultimii 5 ani, iar asta se datorează, pe de o parte, faptului ca touroperatorii au început să lanseze ofertele first minute sau early booking foarte devreme (de regulă de la 1 octombrie sunt pregătite deja ofertele pentru sezonul estival al anului următor).

Cei care cumpără pachetul din timp vor să se asigure că vor găsi exact sejurul dorit. Vacanţele se pot achita în mai multe tranşe, cu un avans ce variază între 25 euro/persoană în perioada First Minute (până la 31 decembrie), şi nu depăşeşte 30% în perioadele de Early Booking (de regulă, până la 31 martie). Restul contravalorii pachetului poate fi achitat în câte tranşe doreşte turistul, până la maxim 21 zile înainte de călătorie, mai arată datele Christian Tour.

În topul destinațiilor alese de către români pentru vacanțele de vară cumpărate până la 31 martie, conduce Antalya (mai bine de jumătate din sezon sunt pline avioanele, iar pentru multe plecări, cu precădere cele de la final de iunie, când copiii intră în vacanță,  pachetele disponibile sunt deja sold out), urmată de Insula Rodos, Insula Creta, Insula Zakynthos și Tenerife.

Grupul Christian Tour a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Cu o istorie de 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova.

 


FOTO: Mediafax

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.