O firmă românească face 2,5 milioane de euro din consultanță în construcții

Andreea Neferu 14/12/2016 | 14:28 Ştiri
O firmă românească face 2,5 milioane de euro din consultanță în construcții

Compania de project management în construcții Vitalis Consulting, fondată de Florin Popa, estimează afaceri în creștere cu 25% anul acesta, până la 2,5 milioane de euro, după ce în 2016 a fost implicată  în ridicarea a 200.000 de metri pătrați de birouri și centre comerciale, patru hoteluri în România și Marea Britanie, 1.000 de apartamente și vile, precum și restaurarea Castelului Bran.

„Segmentul hotelier și cel comercial – respectiv birouri și retail – au avut o contribuție semnificativă la creșterea Vitalis Consulting de anul acesta. (…) Anticipăm că 2017 ne va aduce o consolidare a poziției în sectorul hotelier, în linie cu cererea sustenabilă înregistrată pe piața de turism din România și nu numai”, spune Florin Popa, fondator și managing partner al Vitalis Consulting.

Printre proiectele în care compania a fost implicată anul acesta se numără clădirile de birouri Globalworth Tower și Gara Herăstrău ale dezvoltatorului imobiliar Globalworth, The Bridge al dezvoltatorului Forte Partners, precum și centrul comercial Mercur din Craiova, al SIF Oltenia. În Londra, Vitalus Consulting a contribuit la construcția a trei hoteluri ce totalizează 1.100 de camere.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.