O companie care produce generatoare electrice investește jumătate de milion de euro într-un centru logistic lângă București

Andreea Neferu 24/10/2017 | 14:48 Ştiri
O companie care produce generatoare electrice investește jumătate de milion de euro într-un centru logistic lângă București

Himoinsa, companie specializată în producerea și vânzarea de generatoare electrice, controlată de grupul japonez Yanmar, investește 500.000 de euro în deschiderea unui centru logistic la Chiajna, lângă București, de unde va deservi piețele din Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia și Slovacia.

Centrul logistic are o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați, spațiul de depozitare fiind alocat stocării generatoarelor industriale și va fi administrat de All Generating, distribuitorul Himoinsa în România.

„Intenționăm să ne extindem activitatea în zona de servicii la nivel național, iar  noul centru logistic ne oferă exact suportul de care avem nevoie. Dacă evoluția pieței va fi pozitivă, avem în vedere majorarea valorii stocului de la 500.000 de euro la finele acestui an, până la 1 milion de euro, în 2018”, a declarat Cătălin Stănciulescu (foto), director comercial al companiei All Generating, cu afaceri de peste 2 milioane de euro anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

În prezent, piața de generatoare electrice din România este estimată la 20 de milioane de euro, aceste echipamente fiind utilizate preponderent în sectoare precum: sănătate, administrație publică, construcții, retail, minerit, comunicații, turism, agricultură, IT&C (data center).

Himoinsa este prezentă pe piața din România din anul 2010, printre proiectele majore livrate numărându-se furnizarea de generatoare pentru compania Transgaz și portul Constanța. Compania este în prezent activă în peste 100 de țări și deține 8 fabrici în China, India, Spania, Franța, Brazilia, SUA și Argentina.


Sursă foto: Himoinsa, All Generating

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.