Noul Jeep Compass, lansat în România la prețuri de la 19.600 euro plus TVA

Emil Popescu 04/10/2017 | 18:08 Ştiri
Noul Jeep Compass, lansat în România la prețuri de la 19.600 euro plus TVA

Noul Jeep Compass a fost lansat în România, SUV-ul compact al mărcii americane putând fi cumpărat la prețuri de la 19.600 euro plus TVA.

Jeep Compass oferă pe piața românească două motorizări diesel și una pe benzină pentru un total de cinci versiuni de propulsie și trei niveluri de echipare. Al patrulea nivel de echipare și totodată vârful de gamă, Trailhawk, va fi disponibil anul viitor. Ca transmisie, sunt disponibile o cutie de viteze automată cu nouă trepte și o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

Motorul pe benzină, de 1.4 litri, are două variante de putere – 140 CP (transmisie manuală cu șase rapoarte, în configurație 4×2) și 170 CP (turbo, transmisie automată cu nouă rapoarte, 4×4).

Gama diesel include un propulsor de 1,6 litri și 120 CP, cuplat la transmisia manuală cu șase trepte, în configurație 4×2, precum și un motor de 2 litri care dezvoltă 140 CP și este cuplat fie cu transmisia automată cu nouă trepte, fie cu cea manuală cu șase trepte, în configurație 4×4. Gama de motoare diesel este completată de o versiune mai puternică a motorului MultiJet II de 2 litri. Aceasta dezvoltă 170 CP în combinație cu transmisia automată cu nouă trepte, în configurație 4×4.

Noul SUV a primit 5 stele, din 5 posibile, la testele EuroNCAP și include peste 70 de funcții de siguranță și confort.

În România, Jeep Compass pornește de la 19.588 Euro + TVA, pentru 1.4 MultiAir 140 CP, versiune Sport, cu trasmisie manuală în șase trepte și tracțiune față. Principalele dotări standard ale acestei versiuni sunt aer condiționat, geamuri anterioare și posterioare acționate electric, închidere centralizată, sistem multimedia UConnect de 5.0 inchi cu Bluetooth, DAB radio, USB, AUX, cititor card SD și comenzi vocale, sistem audio cu 6 difuzoare, sistem Start&Stop, Cruise Control și Limitator de Viteză, comenzi radio pe volan, Keyless Entry, ESP+ABS, Hill Holder, Airbag-uri frontale, laterale anterioare și Windowbag-uri, sistem de menținere a benzii Lane Keep Assist, sistem de avertizare a coliziunii frontale, frână de parcare cu acționare electrică, volan îmbrăcat în piele, tapițerie din stofă și jante de 16” din oțel.

Următorul nivel de echipare, Longitude, pornește de la 20.802 Euro + TVA, pentru propulsorul pe benzină, și de la 22.296 Euro + TVA pentru motorizarea 1.6 MultiJet de 120 CP cuplată la o transmisie manuală în 6 trepte și propulsie față. Versiunea de top disponibilă în acest moment este Limited, 2.0 MultiJet de 170 CP, cu transmisie automată în nouă trepte și tracțiune integrală, și pornește de la 29.019 Euro + TVA. Prețurile pentru Trailhawk vor fi disponibile anul viitor.

Mașina are un design exterior inspirat din modelul Grand Cherokee, iar performanțele off-road sunt alimentate de două sisteme inteligente 4×4, care trimit întregul cuplu disponibil spre orice roată, atunci când situația o cere.

Nivelul de echipare Trailhawk va aduce o suspensie înălțată cu 2,5 cm, scuturi protectoare, anvelope off-road de 17 inchi și o gardă la sol de până la 22,9 cm.

Segmentul crossover înregistrează creșteri mari atât la nivel global, cât și în Europa, inclusiv în România, fiind cel mai mare segment din clasa SUV.

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.