Nou record de vânzări pentru marca Dacia, la nivel mondial

Emil Popescu 17/07/2017 | 11:29 Ştiri
Nou record de vânzări pentru marca Dacia, la nivel mondial

Vânzările mărcii Dacia au atins, în primul semestru, un nivel record – 333.050 vehicule la nivel mondial, a anunțat luni grupul Renault.

În Europa, livrările au urcat cu 9,3%, la 245.450 de vehicule, cota de piață a mărcii ajungând la 2,6%.

“Aceste rezultate sunt datorate în special performanței modelelor Sandero faza 2 lansat la sfârșitul anului 2016 și Duster”, arată Renault, într-un comunicat.

Grupul francez a vândut în prima jumătate a anului 1,88 milioane de vehicule, de asemea nivel record. Față de ianuarie-iulie 2016, creșterea este de 10,4%.

Renault a ajuns să reprezinte 4,1% din piața totală, cotă mai mare cu 0,3 puncte față de anul anterior.

„Am atins un nou record prin cele 1,88 milioane de vehicule vândute într-un semestru. Volumele de vânzări și cotele de piață au crescut în cazul tuturor mărcilor noastre și în toate regiunile. Strategia noastră de reînnoire a gamei și de extindere geografică continuă să dea roade.” a declarat Thierry Koskas, vicepreședinte Renault pentru vânzări și marketing.

Reprezentanții grupului se așteaptă ca în a doua jumătate a anului Renault să profite din plin de reînnoirea gamei de produse.

 


Sursa foto: Dacia

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.