Muntean, Urban Brewery: Susținerea tinerilor care vor să își asume riscuri și să fie antreprenori, o soluție pentru dezvoltarea României

Andreea Neferu 17/05/2018 | 12:01 Ştiri
Muntean, Urban Brewery: Susținerea tinerilor care vor să își asume riscuri și să fie antreprenori, o soluție pentru dezvoltarea României

Spiritul antreprenorial al tinerilor trebuie susținut din punct de vedere educațional și financiar pentru a asigura dezvoltarea economiei românești, consideră Adrian Muntean, unul dintre antreprenorii care au investit într-o fabrică de bere artizanală în Sibiu sub marca Urban Brewery.

”Înainte de 1990 (…) noi am fost orientați către o zonă mai conservatoare: să avem stabilitate financiară, să nu acumulăm riscuri. Tinerii de astăzi, cel puțin aparent, au o altă abordare. Cred că ar trebui susținută. Văd tineri care au absolvit o facultate și nu sunt confortabili doar în a avea un salariu.  Vor să-și asume riscul și nu prea pot. Dacă, din punct de vedere educațional și financiar, reușim în doi, cinci sau zece ani să susținem această mentalitate a tinerilor de a-și asuma riscuri de la 25-30 de ani, vom arde o etapă importantă”, a spus Muntean joi, la conferința ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România”, organizată de NewMoney și Romanian Business Leaders, la Brașov.

După întâlniri cu mediul de business din Iași și Râmnicu Vâlcea, caravana ”Centenar 2018: 100 de idei pentru România” lansată de revista NewMoney, împreună cu Romanian Business Leaders, a ajuns joi, 17 mai, la Brașov.

În 2018, revista NewMoney și Romanian Business Leaders pun cap la cap 100 de idei și soluții ale comunității de afaceri din România pentru dezvoltarea regiunilor țării în următorul secol.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.
← Close