Muncitorii de la calea ferată de Otopeni, atacați cu pietre și înjurați – VIDEO

Andrei Dumitru 11/09/2020 | 10:35 Ştiri
Muncitorii de la calea ferată de Otopeni, atacați cu pietre și înjurați – VIDEO

Lucrările la calea ferată de Otopeni sunt aproape de final, însă nu au fost lipsite de evenimente neplăcute. Dincolo de provocarea inginerească a construcției unui pasaj suprateran de un kilometru și jumătate, care supratraversează DN1, muncitorii au fost nevoiți să îndure și agresiuni fizice din partea celor nemulțumiți de proiect, scrie clubferoviar.ro.

Lucrările au fost oprite doar atunci când au apărut probleme în Justiție, din cauza unor proprietari din zonă caere au contestat proiectul, printre care s-a aflat și miliardarul Ion Țiriac. Între timp, fostul tenismen a ”căzut la pace” cu Ministerul Tranporturilor, după ce CFR SA a luat decizia de a construi o stație în dreptul patinoarului său, Telekom Arena. A renunțat la acțiunea în justiție și proprietarul hotelului Vienna House, în parcarea căruia a fost construit un pilon al viaductului.

Singura care mai contestă în momentul de față proiectul este proprietara unei case din zonă, Roxana Mărișoiu, pe deasupra curții căreia trece viaductul, la o înălțime de 6,5 metri.

Și care nu s-a mulțumit să meargă doar pe calea legală, a contestării în instanță, ci a trecut chiar la agresarea verbală, dar și fizică a muncitorilor care lucrează la construcția viaductului. Trebuie menționat faptul că pe proprietatea sa nu a fost amplasat niciun pilon, iar viaductul trece pe deasupra părții dinspre stradă a curții.

Pietre aruncate spre muncitori, după de a plecat echipajul de Poliție

Agresiunile verbale au fost prezente pe toată durata lucrărilor de construcție, însă pe 10 august lucrurile au luat o cu totul altă turnură, fizică de această dată. ”Totul a început în momentul în care am început cofrarea tablierului, în vederea executării dalei. În prima fază, doamna s-a urcat pe un cofrag, soțul acesteia pe celălalt. Totul se desfășura în spațiul public, nu pe proprietatea sa. Am sunat la Poliție și a venit un echipaj care ne-a ajutat să luăm cofrajele”, povestește inginerul Liviu Trenchea, șeful de șantier al Arcada Company.

”În atâția ani de când lucrez pe șantiere nu m-am confruntat cu o asemenea situație. Sigur, am mai primit amenințări, dar niciodată nu s-a ajuns la agresiune fizică”, a încheiat inginerul Liviu Trenchea. Citește continuarea pe clubferoviar.ro.