Ministerul Finanţelor a împrumutat într-o singură zi de la bănci 1,3 miliarde de lei

Elena Marinescu 25/01/2023 | 17:52 Ştiri
Ministerul Finanţelor a împrumutat într-o singură zi de la bănci 1,3 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat marţi 1,3 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, MF a atras 1,3 de miliarde de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, cu o maturitate reziduală la 3 luni, la un randament mediu de 6,70% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,9 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,7 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,345 de miliarde de lei, este cu 315 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în decembrie, de 5,03 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.