Metrorex ar putea limita accesul în stațiile de metrou

Andreea Neferu 11/01/2017 | 16:09 Ştiri
Metrorex ar putea limita accesul în stațiile de metrou

Metrorex ar putea limita accesul în anumite stații de metrou, în special în cele de corespondență, precum Piața Unirii sau Piața Victoriei, pentru siguranța transportului și evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere.

Anunțul companiei care administrează rețeaua de transport subteran din București vine în contextul în care, în această dimineață, mai multe stații de metrou s-au supraaglomerat. Mulți bucureșteni au renunțat la mașini și au preferat să ia metroul pentru a ajunge la serviciu din cauza ninsorilor abundente.

Metrorex funcționează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri și 3 rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7.00-9.00 și 17.00-19.00). Cele mai multe garnituri se află pe magistrala 1 Dristor 2-Republica, cu 22 de trenuri și o rezervă. Potrivit Metrorex, succesiunea trenurilor se face la un interval de maxim 3 minute la orele de vârf pe magistrala 2 Berceni-Pipera, 2-3 minute pe tronsonul Eroilor-Nicolae Grigorescu, respectiv 5-6 minute pe celelalte magistrale.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.