Metrorex a semnat contractul pentru lotul 1 din Magistrala 6

Andrei Dumitru 08/03/2022 | 13:52 Ştiri
Metrorex a semnat contractul pentru lotul 1 din Magistrala 6

Metrorex anunţă, marţi, că a semnat contractul pentru lotul 1 din Magistrala 6, respectiv sectorul 1 Mai – Tokyo, la o valoare ce depăşeşte 1,2 miliarde de lei, fără TVA. Traseul are 6,6 kilometri, iar durata lucrărilor este estimată la 48 de luni.

”Metrorex a semnat astăzi, 8 martie 2022, contractul ce are ca obiect: „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional  Henri Coandă.  (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo”, cu Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S”, a transmis, marţi, Metrorex.

Sursa citată a precizat că lucrarea a fost atribuită prin procedură de licitatie restrânsă, în SEAP, pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – preţ”.

Valoarea contractului este de 1.200.850.000,00 Lei, fără TVA şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile şi buget de stat.

Termenul de execuţie lucrări este de 48 de luni.

Secţiunea cuprinsă între staţiile 1 Mai (existent)-Tokyo(inclusiv) are un traseu de 6,6 km şi cuprinde 6 staţii cu următoarele denumiri: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

”Obiectul proiectului “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă” este realizarea unei linii de transport public între Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) şi Bucureşti, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale şi îmbunătăţirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere şi a poluării aerului”, a mai transmis Metrorex.