Mega-tranzacție pe piața de birouri: ING își mută 2.000 de angajați în viitorul pol de afaceri al Capitalei

Andreea Neferu 19/10/2017 | 12:20 Ştiri
Mega-tranzacție pe piața de birouri: ING își mută 2.000 de angajați în viitorul pol de afaceri al Capitalei

ING Bank, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de servicii bancare și financiare, a închiriat 20.000 de metri pătrați în viitorul proiect de birouri Blue Rose Office Park pe care dezvoltatorul Portland Trust îl ridică pe Bulevardul Expoziției din nordul Capitalei. 2.000 de angajați vor fi relocați în noul proiect, în principal din actualul sediu al ING Bank, clădirea Crystal Tower din zona Victoriei.

Tranzacția de închiriere, una dintre cele mai mari anunțate în ultima perioadă, a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară CBRE. Practic, ING a închiriat aproximativ 50% din suprafața totală a viitorului proiect de birouri Blue Rose, care va include trei clădiri: una de 8.000 de metri pătrați, una de 14.000 de metri pătrați, respectiv un al treilea imobil de 20.000 de metri pătrați (care va fi ocupat de banca de origine olandeză).

Finalizarea proiectului de birouri este programată pentru primăvara anului 2019.

”Clădirea 3 (ce va fi ocupată de ING Bank – n.r.) va dispune, la parter, de o unitate bancară ING și va fi structurată pe 8 etaje, ultimele nivele având terase cu vedere panoramică. Blue Rose Office Park va fi un catalizator pentru o zonă aflată în plină dezvoltare, ceea ce promite să devină un nou hub pentru dezvoltări de birouri și spații rezidențiale, o serie de proiecte fiind deja planificate”, a spus Robert Neale, managing director al Portland Trust.

Dezvoltatorul a obținut autorizația de construire a proiectului Blue Rose Office Park, iar lucrările de construcție au demarat deja. Bog’Art, una dintre cele mai mari companii de construcții din România, a fost desemnat antreprenor general pentru noul proiect.

Stocul total de birouri de clasă A din zona Piața Presei, ce include și proiectele situate pe Bulevardul Expoziției, se ridică la circa 117.000 de metri pătrați și include clădiri dezvoltate în perioada 2005-2012. Suprafața ar urma însă să crească semnificativ, mai mulți dezvoltatori anunțând că vor ridica proiecte în acest perimetru, printre aceștia numărându-se GTC, care a cumpărat recent un teren de 15.000 de metri pătrați unde vrea să construiască un proiecte de birouri. Și dezvoltatorul imobiliar Atenor a anunțat recent că va semna un contract de cumpărare a unui teren e 11.600 de metri pătrați în zona Expoziției, unde vrea să ridice un parc de birouri.

ING Bank nu este prima bancă care decide să își schimbe birourile. BCR urmează să se mute în proiectul de birouri The Bridge dezvoltat de Forte Partners în zona Orhideea din Capitală, unde la fel a închiriat tot o suprafață de 20.000 de metri pătrați. Dincolo de zona Aurel Vlaicu-Calea Floreasca-Pipera, considerat principalul pol office al Capitalei, și Orhideea se conturează ca viitor centru de afaceri, mai multe proiecte de birouri fiind acum în construcție în zonă.


Sursă foto: CBRE

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.