Mario Iorgulescu s-a dat bolnav ca să scape de extrădarea în România. Fiul şefului LPF a omorât cu maşina un bărbat în 2019

Elena Marinescu 16/06/2022 | 18:55 Ştiri
Mario Iorgulescu s-a dat bolnav ca să scape de extrădarea în România. Fiul şefului LPF a omorât cu maşina un bărbat în 2019

Fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal nu va fi extrădat din Italia. Avocatul lui Mario Iorgulescu spune că judecătorii din peninsulă au respins mandatele europene de arestare.

Avocatul lui Mario Iorgulescu a declarat că judecătorii de la Curtea de Apel din Milano au respins cele două mandate europene de arestare, deoarece starea lui de sănătate nu-i permite să participe la proces, astfel că el va rămâne în Italia.

Tatăl lui Mario, Gino Iorgulescu, președintele LPF, spune că fiul său suferă de o boală ireversibilă și că o să rămână într-o clinică, unde a fost internat în 2019, după ce a provocat accidentul în care un tânăr a murit. Atunci, procurorii au emis primul mandat european de arestare, acuzându-l pe Mario Iorgulescu că a comis accidentul mortal după ce a consumat alcool și droguri.

Un al doilea mandat european de arestare a fost emis după ce Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru că ar fi fost complice la sechestrarea unui bărbat. Potrivit Digi 24, ambele mandate au fost respinde de către judecătorii italieni.

Gino Iorgulescu: Băiatul meu suferă de o boală ireversibilă

Motivația justiției din Italia: „Deoarece starea psihică a lui Iorgulescu Gino Mario este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a confirmat, prin intermediul sursei citate, ce a spus avocatul Oleg Burlacu: „Da, așa este. E o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine. Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu știu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi”.

Ce s-a întâmplat cu Mario Iorgulescu din seara în care a produs un accident mortal

Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan. Mai exact, în seara accidentului, 7 septembrie 2019, după ce a intrat pe contrasens și a izbit frontal un alt autoturism, provocând decesul unui bărbat în vârstă de 24 de ani, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Elias.

Pe 19 septembrie, procurorii nu au putut discuta cu Mario Iorgulescu la Spitalul Elias. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, „medicii au apreciat că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale”.

La 4 zile de la acel moment, Mario Iorgulescu a fost transportat în străinătate, „în vederea continuării tratamentului într-o țară UE”. În mai puțin de o lună și jumătate, Mario Iorgulescu a trecut prin 3 centre medicale: Policlinica San Donato (Milano), un institut de reabilitare psihiatrică din Monza, apoi la o clinică privată din Como.

În mai 2020, la câteva zile după ce Tribunalul București a decis arestarea sa preventivă în dosarul de omor, Mario Iorgulescu a fost mutat la o clinică privată din Mantova, locul unde s-ar afla și în prezent.
Ultima sa mutare au coincis cu o cerere a avocaților săi, ca un raport de expertiză medico-legală să fie efectuat în Italia, astfel încât să se stabilească dacă Mario poate înțelege efectele actelor juridice.

Când a provocat accidentul mortal, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge

În finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.

În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Potrivit gsp.ro, bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani. La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.

Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.