Claudiu Manda: Amnistia şi graţierea se fac nu se discută. Nu stăm să facem o dezbatere despre subiect

NewMoney 17/12/2018 | 16:24 Ştiri
Claudiu Manda: Amnistia şi graţierea se fac nu se discută. Nu stăm să facem o dezbatere despre subiect

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Claudiu Manda, a declarat, luni, că ”amnistia şi graţierea se fac nu se discută”, fiind o chestiune aflată la latitudinea Guvernului. Manda a spus că se caută şi alte soluţii, dar nu se face o dezbatere despre aceste teme, întrucât pentru legile justiţiei şi codurile penale se tot discută ”de vreo doi ani”, potrivit News.ro.

”Eu am înţeles, în primul rând, că trebuie să vedem dacă există o altă soluţie decât amnistie şi graţiere pentru ca persoanele care au fost abuzate, care nu au avut parte de un proces corect şi care sunt nevinovate să poată să nu mai fie nici cercetate şi nici în puşcărie. Ce va face Guvernul, este o chestiune pe care o va decide Guvernul. Amnistia şi graţierea se fac nu se discută”, a declarat Manda, luni, la Parlament.

Acesta a afirmat că este important să se găsească o soluţie pentru persoanele care au fost condamnate pe nedrept.

Întrebat despre necesitatea unei dezbateri publice pe acest subiect, Manda a spus: ”E o chestie pe care Guvernul dacă o dă, o dă cu argumentele necesare şi cu argumentele pe care le are. Nu stăm să facem o dezbatere despre subiect”.

El a adăugat că legile justiţiei şi codurile penale se tot dezbat ”de vreo doi ani”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu se teme să vorbească despre amnistie şi graţiere, deşi aceste cuvinte parcă ar fi o blasfemie în România. ”Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie”, a spus Dragnea, în şedinţa de duminică a Consiliului Naţional al PSD.


Foto: Mediafax